Keturių dienų nuotolinė konferencija tėvams

Bendraminčių tėvų, norinčių gyventi sąmoningai, ryšyje su savo vaikais, bendruomenė balandžio 26-29 d. surengė nuotolinę konferenciją, kurios tema – ,,O jeigu baisiausia, kas gali nutikti, būtų… jausmas?“. Renginio autorė – Renata Cikanaitė, projekto TEVAIRYSYJE.LT steigėja, mama, ypatingą dėmesį skirianti vaikų ugdymui.

Konferencija skirta tėvams, bet joje galėjo dalyvauti visi norintys. Mūsų mokyklos pedagogų ir tėvų atstovai keturias dienas klausėsi pranešimų įvairiomis juos dominančiomis temomis. Pranešimus skaitė lektoriai iš Lietuvos ir užsienio. Lietuvos lektoriai pateikė informacijos įvairiomis temomis: ,,Emocijos yra žinučių nešėjos“ (lektorė Dalia Lapinienė), ,,Paauglių meilė“ (Akvilė Giniotaitė), ,,Nenoras mokytis ir ruošti namų darbus“ (Lukas Benevičius), ,,Vaikai priklausomybių pinklėse“ (Sandra Valantiejienė), ,,Apie vaikų baimes“ (Jūratė Bortkevičienė), ,,Augti su priklausomais tėvais“ (Gabija Vitkevičiūtė), ,,Šeima tėčio akimis“ (Artūras Sujeta), ,,Meilė įvairovei lėkštėje“ (Vaida Kurpienė) ir kitomis. Užsieniečiai lektoriai kalbėjo tokiomis temomis: ,,Išmokti gyventi su emocijomis“ (Leslie Potter), ,,Brolių ir seserų santykiai“ (Laura Markham), ,,Ką mes veikiame šioje žemėje“ (Vasanta Das), ,,Patyčios, šaipymasis, erzinimai“ (Jennifer Kolari). Taigi kiekvienas klausytojas galėjo pasirinkti jam aktualiausias temas.

Keturių dienų nuotolinė konferencija ,,Tėvai ryšyje“ – unikali galimybė pabendrauti su įdomiais žmonėmis, išgirsti jų minčių ir patarimų aktualiais vaikų ugdymo klausimais, pamąstyti apie savo pačių bendravimą su vaikais.