Moksleivių iš Lenkijos koncerte

Mūsų mokyklos bendruomenė gegužės pradžioje turėjo galimybę stebėti moksleivių iš Lenkijos koncertą, kuris surengtas Pociūnėlių kultūros namuose.

Pociūnėliuose gegužės 9 d. svečiavosi moksleiviai iš Prošovicų (Proszowice) miesto, esančio pietų Lenkijoje. Svečius pasveikino Skėmių seniūnijos seniūnė Ingrida Gladkienė. Moksleiviai, suburti į ansamblį ,,Mažieji prošoviečiai“, surengė koncertą, pristydami lenkų kultūros ir tradicijų programą. Moksleivius lydėjo jų mokytojos bei vertėja Irena Duchovska.

Svečių sutikimą mūsų miestelyje organizavo Skėmių seniūnija ir Pociūnėlių kultūros namai. Koncertą kartu su kitais pociūnėliečiais, miestelio svečiais stebėjo mūsų mokyklos mokiniai, pedagogai, mokinių tėveliai. Lenkų moksleiviai koncertą pradėjo himnu, kuris kažkada seniai buvo bendras Lenkijos ir Lietuvos himnas. Vaikai pašoko 8 šokius (krakoviaką, polką, vestuvinį, valsą, menuetą ir kitus), padainavo kelias dainas (apie legionierius, Vyslos upę, gėlių darželį ir kitas). Akį traukė spalvinga moksleivių apranga: Krokuvos krašto tautiniai drabužiai, dvariškių rūbai.

Už surengtą koncertą lenkų moksleivių ansambliui ,,Mažieji prošoviečiai“ ir vadovei padėkojo seniūnė Ingrida Gladkienė. Ansamblio vadovė džiaugėsi, kad jos parengti moksleiviai galėjo koncertuoti Pociūnėliuose, kad sulaukė tiek žiūrovų. Ji pakvietė mūsiškius moksleivius atvykti koncertuoti į Lenkiją.

 

 

Roma Buivydienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja