Dalyvavome Nacionalinėje Lietuvos bibliotekų savaitėje

Balandžio 23-29 d. Lietuvos bibliotekininkų draugija šalyje organizavo Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę. Savaitės šūkis buvo ,,Nauja realybė – naujos formos“.

Nacionalinėje Lietuvo bibliotekų savaitėje dalyvavo ir mūsų mokyklos 5-8 klasių mokiniai, kai kurių vaikų tėveliai. Dalyvauti juos pakvietė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Roma Buivydienė bei Pociūnėlių miestelio bibliotekos bibliotekininkė Elena Jankūnienė. Savaitės dalyviai skaitė ištraukas iš lenkų rašytojo, Nobelio literatūros premijos laureato Henriko Senkevičiaus romano ,,Tvanas“, iš kritikos straipsnių apie rašytoją ir jo romaną. Šis autorius pasirinktas neatsistiktinai: gegužės 5 d. minimos rašytojo 175-osios gimimo metinės, romane ,,Tvanas“ rašoma apie Pociūnėlius, Mitriūnus, Valmančius ir kitas mums gerai pažįstamas istorinio Liaudos krašto vietoves, be to, Henrikas Senkevičius yra kilęs iš totorių bajorų, o šie metai LR Seimo paskelbti Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metais.

Dalyviams informacija apie Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, apie rašytoją Henriką Senkevičių buvo pateikta skaidrėse, kurias parengė mokytoja Roma Buivydienė. Apie Savaitę, kasmet vykstančią balandžio pabaigoje, kalbėjo ir bibliotekininkė Elena Jankūnienė. Ji taip pat padėkojo visiems, įsijungusiems į 21-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę.

Mūsų mokyklos bendruomenė Nacionalinėje Lietuvos bibliotekų savaitėje dalyvavo virtualiai (nuotolinio mokymosi platformos ,,Teams“ pagalba). Toks dalyvavimas atitiko šūkį ,,Nauja realybė – naujos formos“.