Dalyvavome renginyje ,,Vanduo – gyvybės šaltinis“ miestelio bibliotekoje

Mokykla nuolat bendradarbiauja su Pociūnėlių miestelio biblioteka, dalyvauja ten vykstančiuose renginiuose. Bendradarbiauja ir su Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuru, įsitraukia į jo siūlomas veiklas. Aktyvūs veiklų dalyviai yra mūsų mokyklos jaunųjų kūrėjų būrelį lankantys vaikai.

Balandžio 24 d. bibliotekininkė Elena Jankūnienė ir visuomenės sveikatos specialistė Danguolė Garuckienė bibliotekoje organizavo renginį ,,Vanduo – gyvybės šaltinis“, kuriame jaunieji kūrėjai dalyvavo kartu su miestelio bendruomenės atstovėmis. Bibliotekininkė papasakojo apie Pasaulinę vandens dieną, kuri minima kovo 22-ąją, apie vandenį. Visuomenės sveikatos specialistė kalbėjo apie vandens svarbą žmogaus organizmui, patarė, kaip geriausia gerti vandenį, kiek jo reikia išgerti kasdien. Dalyviams labai įdomu buvo klausytis visuomenės sveikatos specialistės skaitomo ,,Laiško iš ateities“, kuris nukėlė į 2070 m. ir priminė, kaip svarbu jau dabar rūpintis švaraus vandens išsaugojimu, kad jo niekada nepritrūktų. Bibliotekininkė vaišino kelių rūšių vandeniu, kvietė ragauti ir pasakyti, koks tai vanduo, kuo jis naudingas žmogui. Ragauti vandenį buvo ir skanu, ir įdomu, ir naudinga.

Jaunieji kūrėjai paskaitė pačių sukurtų ketureilių apie vandenį (kurti juos pakvietė visuomenės sveikatos specialistė). Už ketureilius vaikams buvo skirtos Radviliškio rajono visuomenės sveikatos biuro atminimo dovanėlės – rašikliai. Vaikus tai nudžiugino! Jaunieji kūrėjai atliko bibliotekininkės paruoštą užduotį – sprendė kryžiažodžius apie vandenį. Sekėsi pakankamai gerai! Kartu su kitais renginio dalyviais vaikai stengėsi įminti bibliotekininkės užmintas mįsles, pasakė, kokių žino patarlių apie vandenį.

Visi galėjo apžiūrėti bibliotekininkės parengtą knygų, kitų informacinių tekstų apie vandenį, paveikslų parodėlę. Renginio pabaigoje dalyviai buvo pradžiuginti naudingomis dovanėlėmis – buteliukais su geriamuoju vandeniu, kuriuos įteikė bibliotekininkė ir visuomenės sveikatos specialistė.

Jaunųjų kūrėjų būrelio vaikai ir vadovė dėkoja bibliotekininkei Elenai Jankūnienei ir visuomenės sveikatos specialistei Danguolei Garuckienei už labai naudingą renginį, už galimybę pabendrauti ir progą paskaityti savo kūrybos tekstus, Radviliškio visuomenės sveikatos biurui – už atminimo dovanėles.

Roma Buivydienė, jaunųjų kūrėjų būrelio vadovė