Renginys ,,Judėk ir būsi sveikas“

Balandžio 19 d. Pociūnėlių pagrindinėje mokykloje suorganizuotas renginys ,,Judėk ir būsi sveikas“. Renginyje, be mūsų mokyklos 7-10 klasių mokinių, dalyvavo Radviliškio r. Alksniupių pagrindinės mokyklos ir Panevėžio r. Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos atstovai.

Trijų ugdymo įstaigų mokiniai pirmiausia varžėsi viktorinose, kuriose pasitikrino, ką žino apie Lietuvos istoriją, žymius žmones, sportą, muziką. Viktorinos, kurias vedė istorijos mokytojas Vidas Juknevičius, anglų kalbos mokytoja Monika Dmukauskienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Roma Buivydienė, surengtos dviem srautais. Jose geriausiai sekėsi krekenaviškiams ir pociūnėliečiams, neblogai užduotis atliko ir alksniupiečiai. Vaikams taip pat buvo pasiūlyta žaisti žaidimą ,,Dvi tiesos ir vienas melas“, jie žaidė noriai. Pasibaigus viktorinoms ir žaidimui visi dalyviai pavaišinti saldainiais. Sausainiais, vaisiais, sumuštiniais vaikai galėjo vaišintis viso renginio metu.

Vyko sporto varžybos: mergaitės žaidė tinklinį, o berniukai – krepšinį. Tinklinio rezultatai: I vieta – Krekenavos gimnazijos komanda, II vieta – Alksniupių pagrindinės mokyklos mergaitės, III vieta – mūsiškės. Krepšinį žaidė tik krekenaviškiai ir pociūnėliečiai. Krekenaviškiai po atkaklios kovos  iškovojo I vietą, o pociūnėliečiai liko antri. Ir tinklinį, ir krepšinį žaidusios komandos apdovanotos sporto taurėmis. Tinklinio varžybose teisėjavo Krekenavos gimnazijos direktorius Vaidas Pocius, jam padėjo mūsų mokyklos informacinių technologijų mokytojas Mantas Jasiukaitis. Krepšinio varžybose teisėjavo mūsų mokyklos fizinio ugdymo mokytojas Darius Kilys ir Krekenavos gimnazijos direktorius Vaidas Pocius, jiems padėjo mūsų mokyklos pradinių klasių mokytoja Giedrė Petrėtienė.

Renginys ,,Judėk ir būsi sveikas“ baigėsi diskoteka. Diskotekoje smagiai šėlo labiausiai mėgstantys šokti mokiniai, o kiti klausėsi muzikos, bendravo tarpusavyje. Svečius iš Krekenavos ir Alksniupių į mūsų mokyklą pakvietė pavaduotojas ugdymui, laikinai einantis direktoriaus pareigas, Zigmas Kačinauskas. Jis rūpinosi ir organizaciniais renginio klausimais.

 

 

Roma Buivydienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja