Pradinukai renginyje ,,Judėk ir būsi sveikas“

Renginyje ,,Judėk ir būsi sveikas“, vykusiame 2024 m. balandžio 19 d., aktyviai dalyvavo pradinukai.

1-4 klasių mokiniai renginio „Judėk ir būsi sveikas“ metu ieškojo „lobio“.  „Lobio“ paieškos tikslas – ugdyti kūrybinį mąstymą, savarankiškumą, sužadinti norą domėtis ir aktyviai dalyvauti, sudaryti galimybes patirti pažinimo džiaugsmą, skatinti komandinio darbo, bendradarbiavimo ir komunikavimo įgūdžius.

Pradinukai buvo paskirstyti į dvi grupes ir pagal duotas nuorodas mokyklos ir buvusio vaikų darželio teritorijose ieškojo „lobio“. Nuorodas, naudodamos mįsles, tikrus faktus, vaizdingus posakius, mokiniams kūrė pradinių klasių mokytojos Danguolė Kavaliauskienė, Giedrė Petrėtienė, Jurgita Goscevičienė, Audronė Macijauskienė. Grupė, pirmoji teisingai atlikusi visas užduotis iš eilės, iššifravusi užuominas, gavo apdovanojimą – simbolinį „lobį“, kita grupė – paguodos prizą.

Fizinis aktyvumas yra vienas svarbiausių sveikos gyvensenos veiksnių. Laikas, praleistas lauke ir aktyviai ieškant ,,lobio“ pagal užuominas, suteikė daug džiugių emocijų ir mokiniai  galėjo įsitikinti, kad judėjimas, gera nuotaika stiprina sveikatą.

 

 

Giedrė Petrėtienė, pradinių klasių mokytoja,

nuotraukos – pradinių klasių mokytojos Danguolės Kavaliauskienės