Dalyvavome tarptautiniame piešinių konkurse „Gamta – didelis stebuklas“

Kovo mėnesį mūsų mokyklos jaunieji menininkai, vadovaujami dailės mokytojos Danguolės Kavaliauskienės, kūrė piešinius tarptautiniam konkursui „Gamta – didelis stebuklas“. Šio konkurso, skiriamo Pasaulinei Žemės dienai pažymėti, tikslas – skatinti mokinius piešiniu išreikšti bendrą rūpestį ir meilę Žemei, pasitikėjimą žmogumi, taikos ir vienybės siekius, darnos ir tvarumo idėjas.

Jaunieji menininkai kūrė darbus pagal konkurso temą „Nuo lašo iki vandenyno“. Konkurso uždaviniai: kūrybiniuose darbuose atskleisti savitą gamtos suvokimą ir mus supančią aplinką; remti ir skatinti vaikų kūrybiškumą, saviraišką, estetinę kultūrą vizualiųjų menų srityje; skatinti įgyti naujų žinių apie mūsų aplinką, gamtą, Žemę; susipažinti su darnaus vystymosi tikslais ir tvarumo principais; ugdyti atvirą, dėmesingą  aplinkai  žmogų; plėtoti bendradarbiavimą tarp Lietuvos formaliojo ir neformaliojo ugdymo įstaigų, taip pat tarp Lietuvos ir užsienio šalių ugdymo institucijų.

Konkurse dalyvavo šie mūsų mokyklos jaunieji menininkai: Danial Hussain (1 kl.), Monika Barauskaitė (7 kl.), Samanta Nevedomskaitė (9 kl.), Rugilė Peteraitytė ir Viltė Peteraitytė (10 kl.).

Balandžio 9 d. gautas padėkos laiškas iš organizatorių. Laiške rašoma: ,,Nuoširdžiai dėkojame už Jūsų mokinių dalyvavimą tarptautiniame mokinių piešinių konkurse „Gamta – didelis stebuklas“.
Nepaprastai gera buvo matyti konkursui pateiktus darbus ir džiaugtis mokinių kūrybiškumu, originaliomis idėjomis, atlikimo technikų įvairove, kruopštumu, spalvingumu ir kt. Už šių darbų
yra didžiulis mokytojo darbas, pagalba kuriant šiuos kūrinius ir skiriamas laikas talentų auginimui. Labai AČIŪ Jums už tai!“

Konkurso laimėtojai ir nominantai skelbiami Šiaulių dailės mokyklos internetiniame
puslapyje https://www.sdailesmokykla.lt/ ir facebook paskyroje https://www.facebook.com/siauliu.dailesmokykla.3

 

 

Danguolė Kavaliauskienė, dailės mokytoja