Žiūrėjome Naisių vasaros teatro spektaklį ,,Melagių pilis“

Naisių vasaros teatras nuo 2011 m. vienija jaunus, talentingus ir ne kartą apdovanotus, diplomuotus aktorius. Šis teatras – unikalus reiškinys Lietuvos teatrų gausybėje. Tai nekomercinis teatras, kurio spektakliai nemokami.

Kovo 21 dieną mūsų mokyklos ikimokyklinio ugdymo grupės „Smalsučiai“ ir priešmokyklinės grupės vaikai bei pradinių klasių mokiniai Baisogalos kultūros centre žiūrėjo Naisių vasaros teatro spektaklį „Melagių pilis“. Šis spektaklis – tai muzikinė žaisminga inscenizacija pagal Vytautės Žilinskaitės kūrinį „Melagių pilis“. Spektaklis apie berniuką Diną, kuris nuolat visiems melavo. Visur ir visada jis draugavo tik su melo mintimis. Per tuos melus vieną dieną Dinas papuola į didelę bėdą – į Melagių pilį… Ach, kaip nesaldu pačiam būti apgaudinėjamam ir kaip sunku yra ištrūkti iš melo pinklių… Nemeluok ir į bėdą nepakliūsi!

Šiame spalvingame spektaklyje mažieji žiūrovai ne tik patyrė daugybę nuostabių nuotykių, bet ir turėjo išmokti svarbią pamoką – jei meluosi, tik į bėdą pakliūsi! Vaikai į mokyklą grįžo su geromis emocijomis.

 

 

Giedrė Petrėtienė, pradinių klasių mokytoja