Lietuvių kalbos pamokos, skirtos Europos Sąjungos metams

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė Europos Sąjungos metais. Mūsų mokyklos 7-8 klasių mokiniai dalyvavo lietuvių kalbos pamokose, skirtose tiems metams.

Pamokos vyko kovo 13 d. Pociūnėlių miestelio bibliotekoje. Jas vedė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Roma Buivydienė ir bibliotekininkė Elena Jankūnienė. Mokiniams buvo priminta apie Lietuvos įstojimą į Europos Sąjungą, plačiau kalbėta apie Europos Sąjungos kalbas. Vaikai aktyviai aptarė spaudinių parodėlę ,,Kai knygos prabyla Europos kalbomis“ (leidinius parodėlei surinko bibliotekininkė Elena Jankūnienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Roma Buivydienė, anglų kalbos mokytoja Monika Dmukauskienė). Parodėlėje – leidiniai lietuvių, anglų, vokiečių, prancūzų, lenkų, rusų kalbomis. Mokiniai paskaitė ištraukų iš angliškų knygučių, papasakojo lietuviškai, apie ką skaitė. Vaikams įdomu buvo susipažinti su keliolika kalbų parašytais pasisveikinimo žodžiais (parengė bibliotekininkė). Bibliotekininkė trumpai pristatė dar vieną leidinių parodėlę, kuri skirta Lietuvos narystės Europos Sąjungoje ir NATO 20-mečiui.

Lietuvių kalbos pamokos, vykusios kitoje aplinkoje, septintokams ir aštuntokams įsiminė ir buvo naudingos. Vykdytos veiklos – tai dalis Lietuvių kalbos dienų, organizuojamų vasarį-kovą, renginių.

 

 

Roma Buivydienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja