Dirbtinis sniegas – pačių rankutėmis!

Įdomiai laiką leidžia ikimokyklinės grupės vaikučiai. Kartu su auklėtoja Aušra Sadzevičiene ir auklėtojos padėjėja Jūrate Bilevičiene jie dalyvavo nepaprastame kūrybiniame procese – kūrė dirbtinį sniegą!

Kūrybinės veiklos momentus prisiminė auklėtoja Aušra Sadzevičienė: ,,Kai mūsų žiemos tokios, jog sniegą išvysti jau darosi tolygu stebuklui, pats laikas pasitelkti kūrybiškumą ir pasidaryti sniego patiems! Ir dar tokio, kad žaisti juo būtų ne mažiau smagu nei tikruoju, o ir pirštinių nereikėtų! Be to, žaisti būtų galima čia pat, grupėje!

Mūsų ikimokyklinės grupės vaikučiai pasižymi ypatingu smalsumu. Skatindamos dar didesnį jų smalsumą ir žingeidumą, organizavome eksperimentą su krakmolu ir skutimosi putomis. Vaikams buvo džiaugsmingas atradimas, kaip, panaudojant tėvelių skutimosi putas ir bulvių krakmolą, galima sukurti dirbtinį sniegą. Į didelį plastikinį indą purškėme skutimosi putas, bėrėme krakmolą. Vaikai viską gerai išminkė rankytėmis – dirbtinis sniegas jau ir sukurtas!

Panaudodami pačių sukurtą sniegą, vaikai įgyvendino kilusias idėjas: vieni lipdė besmegenius, kiti tiesiog ,,kepė blynus”. Visi, pasitelkdami pojūčius, galėjo tyrinėti – lietė, uostė. Eksperimentuodami mažieji diskutavo apie tikro ir dirbtinio sniego panašumus bei skirtumus, aptarė vieno ir kito sniego savybes.”

Taigi pas mus ikimokyklinukams sudarytos puikios sąlygos tyrinėti, pažinti pasaulį, tobulėti. Sėkmingai ugdomi vaikų bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai.