Pradinukai Šiaulių jojimo klube

 

Mūsų mokyklos pradinukams pamokos organizuojamos ne tik mokykloje, bet ir kitose edukacinėse erdvėse. Gegužės 22 d. pirmokai, antrokai ir trečiokai lankėsi Šiaulių jojimo klube.

Klube mokiniams vyko integruotos pasaulio pažinimo, lietuvių kalbos ir kūno kultūros pamokos žirgininkystės tema. Vaikai įgijo naujų žinių apie žirgų veisles, elgesį. Ypatingas dėmesys buvo skirtas žemaitukams – vienai iš seniausių naminių arklių veislių Europoje, išvestai Lietuvos teritorijoje. Mokiniai supažindinti su žirgų ir žirginio sporto istorija. Pamokų dalyviams vaizdžiai paaiškinti žirgų kinkymo ypatumai, plačiai papasakota apie žirgų priežiūrą. Mokiniai pakartojo, ką reiškia rečiau vartojami žodžiai: kamanos, balnas, žąslai, pentinai. Kiekvienas vaikas turėjo galimybę pavaišinti žirgus morkomis ir obuoliais. Nepamirštamų įspūdžių dovanojo jojimas!

Pamokos Šiaulių jojimo klube mokiniams be galo patiko. Į šias pamokas juos lydėjo pradinių klasių mokytojos Jurgita Goscevičienė, Audronė Macijauskienė ir Danguolė Kavaliauskienė.