Pilietinė akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“

Asociacija „Investors‘ Forum“ ir skaidraus verslo iniciatyva ,,Baltoji banga“ šiemet dešimtą kartą surengė tradicinę pilietinę akciją „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“. Į akciją įsijungė ir mūsų mokykla.

9 klasės mokiniai birželio 4 d. dalyvavo pamokoje apie šešėlinę ekonomiką. Pamoką vedė ekonomikos mokytojas Zigmas Kačinauskas. Mokytojas sakė: ,,Pamoka buvo skirta tam, kad mokiniai susipažintų su šešėline ekonomika, jos galima žala valstybei, kad apmąstytų, kaip kiekvienas gali prisidėti prie šešėlio mažinimo. Mokiniai žiūrėjo video ,,Turgus“, aptarė matytą medžiagą, taip pat susipažino su mokesčius administruojančiomis institucijomis bei mokesčiais, kalbėjo apie nelegalų darbą ir jo pasekmes. Dirbdami grupėmis, mokiniai stengėsi surasti ekonominiame sektoriuje paslėptą šešėlį bei pasiūlyti šešėlio mažinimo priemones. Informacija, kurią vaikai gavo pamokoje, jiems bus naudinga ateityje.“

Akciją „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Akcijos partneriai yra Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Valstybinė mokesčių inspekcija, „Sodra“, Valstybinė darbo inspekcija, Užimtumo tarnyba, Valstybinė ligonių kasa, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Lietuvos Respublikos muitinė, „Lietuvos Junior Achievement“.