Pedagogai domėjosi STEAM ir tyrinėjimu grįstu ugdymu

Ugdymo naujovėmis besidomintys mūsų mokyklos pedagogai birželio 3–4 d. dalyvavo projekto „Lyderių laikas 3“ mokyklų lyderystės renginyje „STEAM ir tyrinėjimu grįstas ugdymas“. Lektorius – Giedrius Vaidelis, Švietimo konsultantas, STEAM plėtros Europoje darbo grupės narys, VšĮ „Edulandas“ direktorius.

Renginyje plačiai aptartos kelios temos: ,,Kas yra STEAM? Aktualumas“, ,,XXI a. tendencijos. Ugdymo nuostatos“, ,,Tiriamieji darbai. Priemonės. Tyrinėtojo rinkiniai“, ,,Gerieji pavyzdžiai Lietuvoje ir pasaulyje“. Lektorius akcentavo, kad STEAM – tai integruotas požiūris į mokslą, o kartu į asmenybės ugdymą, kad STEAM svarbu gamtos mokslai, matematika, technologijos, inžinerija, kad suartėti turi visos disciplinos, o tam labai svarbu tyrinėjimai. Pedagogai išgirdo paaiškinimų, kas turėtų keistis ugdyme, kokie iššūkiai laukia mokykloje, kas turėtų padėti juos įveikti, ką STEAM duoda mokiniui.

Dviejų dienų renginys vyko nuotoliniu būdu, ,,Zoom“ platformos pagalba. Renginį organizavo Radviliškio rajono savivaldybės švietimo ir sporto paslaugų centro Suaugusiųjų ir jaunimo neformaliojo ugdymo skyrius.