Respublikinis mokinių kūrybinių darbų konkursas ,,Pravėriau vario vartelius‘‘

Kretingos r. Salantų meno mokykla 2019 m. gruodį pakvietė šalies mokinius dalyvauti kūrybinių darbų konkurse ,,Pravėriau vario vartelius“. Konkurso tikslas – skatinti mokinius pažinti tautos kultūros paveldą, ugdyti pagarbą etninės kultūros tradicijoms, poreikį jas tęsti, puoselėti mokinių kūrybinius ir meninius gebėjimus.

Darbus respublikiniam konkursui sausio pabaigoje išsiuntė ir mūsų mokyklos jaunieji menininkai. Savo kūrybinius gebėjimus jie atskleidė, konsultuojami pradinių klasių ir dailės mokytojos Danguolės Kavaliauskienės. Mokytoja džiaugėsi, kad į konkursą noriai įsijungė ir mažesni, ir didesni kūrybingi vaikai. Konkurso dalyviai, pateikę puikius darbus, – Goda Brazytė, Mark Ginčauskas, Elinga Novogrodskytė, Lukas Kryžanauskas, Minvidas Cilinginas, Kornelija Kriaučiūnaitė, Amanda Barauskaitė, Adrija Girlakytė, Ugnė Važgauskaitė, Lukas Kirjanovas, Almantas Brazys.

Jaunieji menininkai, dalyvaudami konkurse ,,Pravėriau vario vartelius“, visiems priminė, kad mūsų mokykloje yra nemažai dailei gabių vaikų.