Prisimintas literatūros klasikas Antanas Baranauskas

Jaunųjų kūrėjų būrelio vaikai sausio 24 d. paminėjo lietuvių literatūros klasiko Antano Baranausko 185-ąsias gimimo metines (poetas gimęs sausio 17 d.) – surengtas minėjimas ,,Gamtos grožio dainius“.

Apie poetą, kalbininką, vyskupą Antaną Baranauską vaikams papasakojo būrelio vadovė Roma Buivydienė. Ji taip pat supažindino su lyrine romantine poema ,,Anykščių šilelis“, kurioje apdainuojama gamta, idealizuojama Lietuvos senovė, atskleidžiamas žmogaus ir gamtos dvasinis ryšys. Vaikai žiūrėjo ir aptarė filmuotą medžiagą apie Anykščiuose esančią Antano Baranausko klėtelę, kurioje buvo sukurta poema, klausėsi skaitomų poemos ištraukų. Jaunieji kūrėjai  komentavo nuotraukomis iliustruotą plakatą ,,Antanas Baranauskas“, Lietuvos žemėlapyje ieškojo vietovių, su kuriomis susijęs poetas, surado jo nuotrauką žemėlapyje ,,Lietuvos rašytojai“.

Pagerbdami literatūros klasiką Antaną Baranauską, vaikai sukūrė knygų skirtukus. Kiekvienas skirtukas papuoštas poeto inicialais, gimimo metinių skaičiumi ir piešinuku pagal ,,Anykščių šilelį“. Vaikų kūrybiniai darbeliai ir meniški, ir informatyvūs.

Jaunųjų kūrėjų būrelyje surengtas minėjimas praplėtė mokinių literatūros, lietuvių kalbos, istorijos, dailės žinias, įtraukė vaikus į kūrybinį procesą, lavino vaizduotę.