Išbandėme ,,Kings“ pasiūlytus testus (MGPT)

Kai kurie mūsų mokyklos mokiniai ir jų tėveliai puikiai žino, kas yra ,,Kings“. Tai akademinė, inovatyvi, sparčiai auganti bendruomenė, vienijanti daugiau nei 42000 mokinių, 800 mokyklų visoje Lietuvoje. Šiai bendruomenei nuo praeito rudens, kai norintys 5-7 klasių mokiniai atliko lietuvių kalbos testus, priklauso ir mūsų mokykla.

,,Kings“ komanda nuolat organizuoja akademinių gebėjimų patikrinimus. Sausį komanda pasiūlė naujieną – Mokinių gebėjimų patikrinimo testus (MGPT). Atlikti lietuvių kalbos gebėjimų patikrinimo testą ryžosi ir trys mūsų mokyklos mokiniai, pakviesti lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Romos Buivydienės, paskatinti savo tėvelių.  Sausio 27 d. ,,Kings“ internetinėje svetainėje testus išsprendė penktokai Samanta Nevedomskaitė ir Titas Grigorenka bei šeštokė Rugilė Peteraitytė.

Kiekvienam mokiniui, atlikusiam testą, buvo atsiųstas dokumentas, kuriame pateikti testo rezultatai, vaiko pasirinkti teisingi bei klaidingi atsakymai, individualūs komentarai ir akademiniai patarimai (SSGG – stiprybių, silpnybių, grėsmių, galimybių analizė). Mokiniai savo rezultatus ir jų gerinimo kelią aptarė kartu su lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja.

Visiems mokiniams, atlikusiems Mokinių gebėjimų patikrinimo testą, skirti sertifikatai, kuriuos pasirašė Patricija Kalkytė, ,,Kings“ Lietuvoje vadovė. Sertifikatais patvirtinta, kad mokiniai atlikto lietuvių kalbos testus, ir nurodyta, kaip jie įsivertino lietuvių kalbos žinojimo lygį atskirose temose (5 klasės temos – fonetika, gramatika, leksika, skaitau ir daug žinau; 6 klasės temos – gramatika, kalbos dalys, kalbos kultūra, leksika/fonetika).

Išbandyti ,,Kings“ pasiūlytus testus mokiniams buvo ir įdomu, ir naudinga. Šitaip vaikai pasitikrino lietuvių kalbos žinias, sužinojo stipriąsias ir silpnąsias savo akademinių gebėjimų puses.