I vieta rašinio konkurse ,,Ką mes žinome apie mūsų gyvenvietės senąsias kapines“

2017 m. gruodžio 28 d. Šiaulių universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakultete paaiškėjo rašinio konkurso ,,Ką mes žinome apie mūsų gyvenvietės senąsias kapines“ rezultatai. Šiame konkurse mūsų mokyklos devintokas Ovidijus Buivydas laimėjo I vietą už rašinį ,,Senosios Pociūnėlių kapinės – unikali miestelio vieta“. Rašinio konkursas organizuotas pagal Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą ,,Senųjų Radviliškio rajono kaimo kapinių apskaita (inventorizavimas) ir istoriniai tyrimai“, vykdomą Šiaulių universiteto tyrėjų grupės.

Rašinyje ,,Senosios Pociūnėlių kapinės – unikali miestelio vieta“ Ovidijus, konsultuojamas lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Romos Buivydienės, surinko duomenis ir aprašė senųjų kapinių istoriją, papasakojo apie čia palaidotus žmones, apie istorinių įvykių atspindžius paminkluose. Daug vertingos medžiagos rašiniui pateikė Pociūnėlių miestelio ir aplinkinių kaimų gyventojai: Veronika Kalinaitienė, Vladas Kalinaitis, Nijolė Damaševičienė, Vladas Astrauskas, Valerija Sirtautienė, Bronė Ribikauskienė, Tadas Naulickas, Sigitas Buivydas. Prie rašinio pridėtos 95 nuotraukos, kuriose užfiksuotas ne tik dabartinis, bet ir beveik dviejų dešimtmečių senumo kapinių vaizdas (fotografavo Ovidijus, Roma ir Sigitas Buivydai).

Devintokas Ovidijus Buivydas apdovanotas Šiaulių universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto diplomu, kurį pasirašė dekanas doc. dr. Gintaras Šaparnis ir vertinimo komisijos pirmininkė prof. dr. Rita Regina Trimonienė. Mokiniui taip pat skirta padėka už dalyvavimą rašinio konkurse bei prizai: Valdo Rakučio knyga ,,Karo meno istorija“, užrašų knygelė, Šiaulių universiteto Istorijos ir filosofijos katedros rašiklis bei maišelis pirkiniams. Mokinį parengusiai ir konsultavusiai mokytojai skirtas Šiaulių universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto pažymėjimas.